de jaargetijden


de ligging
De jaargetijden zijn 4 woningen gemaakt op de oude fundering van een meststierenstal. Wat ooit een oerlelijke stal was zijn nu oostenrijks ogende woningen met veel hout ook aan de buitenkant. Hoeve Schoonzicht ligt op een heuvel met prachtig uitzicht over het geuldal. Aan de voorkant meandert de Geul en aan de achterkant geeft een merkwaardige kom in de Keutenberg U het gevoel in het buitenland te verkeren.
Bij de bovenste foto kijkt onze hond Flupke uit over de jaargetijden.
U ziet 2 daken; links liggen Herfst en Zomer, rechts Winter en Lente. Vanuit Zomer en Lente kun je heel ver kijken over het Geuldal. Onder stroomt de Geul en in de verte zie je de dorpen liggen.
Vanuit Herfst kijk je richting Keutenberg en met een beetje geluk kom je nog een das tegen, want de sporen zijn op 10 meter vanaf de woning te ontdekken.
Herfst en Zomer zijn qua indeling hetzelfde. Zomer is in olijfgroen en Herfst in een zachte gele kleur geschilderd.
Lente en Winter hebben beide 3 slaapkamers. Lente heeft 3 tweepersoons bedden en 1 eenpersoons bed. Winter heeft 2 tweepersoons bedden en 3 eenpersoons bedden.

De woonkamer
De woonkamer grenst aan een flink terras Er zitten grote ramen in en 2 wanden zijn voorzien van lambrisering, wat het geheel weer erg gezellig maakt. Naast cv bevatten de woningen een houtpelletkachel. Dit zijn milieuvriendelijke kachels.

De keuken
Het is een open keuken met veel luxe. Naast de koelkast is er een afwasmachine, inductiekookplaat en combimagnetron.

De slaapkamers
Vanuit de woonkamer is er een vaste trap naar boven. Een kamer met een 2-persoons bed is voorzien van een dakkapel. In Herfst en Zomer heeft de tweede kamer plaats voor 4 personen. Ook deze kamer is zo ruim dat we geen stapelbedden gebruiken. De woningen "Lente" en "Winter" hebben ieder 3 slaapkamers voor 2 personen.

De badkamer
De badkamer bevat een douche, wc en wastafel.

Maximaal 7 personen
Menig vakantiewoning voor 7-personen is kleiner, maar de sanitaire voorzieningen zijn niet berekend op meer mensen.
U zult ontdekken dat er een timmerman bezig is geweest die zijn vak kent met oog voor detail! Alle kasten, ook in de keuken zijn door hem gemaakt.
Dus ruimte voor zeven, maar met z'n tweetjes ook heel gezellig!

Schoonzicht
De Jaargetijden links en rechts ligt de Potstal.

Schoonzicht
Links zomer en rechts Lente.

Schoonzicht


Schoonzicht