informatie


Hoeve Schoonzicht
Hoeve Schoonzicht is in 1930 gebouwd. In het begin was het een fruitbedrijf. Het stond bekend om zijn kersen. Vervolgens werden er koeien, schapen en paarden gehouden en zijn veel van de fruitbomen gerooid. De laatste 10 jaar zijn er weer heel wat bomen geplant en wordt er hobbymatig vee gehouden. Op en rond de boerderij verblijven nu 2 koeien, een tiental schapen, 3 ezels en vele kippen in alle soorten en maten. Verder onze hond en kat die goed zijn best doet om de muizen buiten de deur te houden.

Ligging
Hoeve Schoonzicht is gelegen in het hart van Zuid -Limburg, net buiten het gehucht Stokhem. Het gebied staat beter bekend als het Heuvelland. De boerderij ligt langs de rivier de Geul in een mooi beschermd natuurgebied. Het huis is gebouwd op een heuvel en aan het mooie panorama heeft het zijn naam te danken. Door de gunstige ligging zijn de steden Luik, Aken, Maastricht en Heerlen binnen een half uur met de auto te bereiken.

Onze gasten
Onze gasten zijn voornamelijk mensen die houden van de rust en van de natuur. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden en fietsroutes maakt het mogelijk om recreatief van het mooie Heuvelland te genieten. Het Pelgrimspad loopt onder langs onze boerderij. Verder zijn er ook talrijke korte routes die U vanaf de boerderij kunt starten.
Ook de fietsers kunnen hun hart ophalen; mergellandroute, amstelgold en de mountainbike routes lopen op steenworp afstand van de boerderij.
Verder is er ook gelegenheid om van april tot november buiten te tennissen. Tussen Stokhem en Wijlre liggen tennisbanen die men via ons kan huren.

Aankomst en vertrek
Op de dag van aankomst kan men vanaf 14.00 in het appartement terecht. Op de dag van vertrek dient U om 10.00 het appartement te verlaten.
In de maanden juli en augustus verhuren we in principe voor minstens een week. Als de reservering goed aansluit bij andere reserveringen willen we ook voor minder dagen verhuren. 3 dagen is dus bijvoorbeeld van dinsdag 14.00 tot vrijdag 10.00.

Op facebook hebben we een pagina Hoeve Schoonzicht met filmpjes en foto's. Ik zou het fijn vinden als U deze pagina liked.

Privacy. De mailwisseling wordt tot maximaal een jaar na aankomst bewaard. Verder maken wij een rekening waar uw naam, adres en de periode waarin uw bij ons bent geweest op staat. Tevens wordt er een logboek bijgehouden voor de toeristenbelasting. Daarin staat van 1 persoon per reservering zijn of haar naam, adres, identiteitsnummer/ rijbewijsnummer en handtekening. Verder worden geen gegevens bewaard.